#creativitzat

#pirineuscreatius

Intercanvi teatral internacional

​ENG
Funded by:

“Això no ha estat un projecte o una lliçó. Ha estat i serà part de la meva vida." 

Kacper Jablonski
Play the Change va ser un intercanvi internacional que va juntar a joves praticants i estudiants de teatre de diferents escoles i acadèmies de teatre per a que intercanviessin visions i talents mentre aprenien noves tècniques d'interpretació d'un grup internacional de formadors teatrals. L'intercanvi es va desenvolupar del 30 de juny al 10 de juliol de 2017 a Organyà, al Pirineu català.

El projecte va involucrar a 4 organitzacions de: Catalunya (Pirineus Creatius), Bulgària (AIMI The Studios), Irlanda (Crooked House Theatre Company) i Polònia (Fundacja Inkubator Innowacji). Cada una d'elles va ajudar a desenvolupar els coneixements i habilitats artístiques dels 28 joves que van participar en total. El projecte va consistir en tallers de tècniques (Diàlegs buits, De lo personal al públic, Teatre de l'Oprimit i Teatre d'objectes), tallers sobre empatia i multiculturalitat, activitats exteriors, assistència a l'espectacle Scalada de Cirque du Soleil i assajos per a crear i representar un espectacle al final del projecte per la comunitat local sobre el tema d'empatia i multiculturalisme. Aquest espectacle final va tenir una assistència de més de 100 persones.
“He après que val la pena escoltar-me, que tinc veu i que puc permetre'm ser jo mateix."

 Anònim
El mètode de treball va ser basat en l'educació no formal amb la utilització de jocs, espais oberts, dinàmiques de grup i teatre per a crear un ambient positiu òptim per a l'intercanvi de creativitat i personalitats. Tots els tallers eren oberts als joves de la zona per a millorar la inclusió social dels mateixos utilitzant disciplines artístiques. D'aquesta manera, el projecte també va aconseguir introduir el teatre com a eina en l'educació com a mitjà per entendre conceptes com la mediació, l'acceptació, l'empatia i la ressolució de conflictes.

El projecte va ser creat i coordinat per Pirineus Creatius a través d'un dels seus membres: Joel Pla Garriga.
Play the Change va ser inspirat per la necessitat de compartir, intercanviar i aprendre bones pràctiques de diferents escoles de teatre europees i al mateix temps, aquest intercanvi juvenil va oferir un marc per explorar i interactuar, en un ambient multicultural, sobre diferents tècniques teatrals i sobre valors humans.

El projecte va ser una gran èxit tan a nivell local com a nivell internacional i després del mateix van sorgir noves propostes i xarxes de col·laboració creades entre escoles, participants i formadors. L'impacte del projecte i algunes de les seves immediates conseqüències van ser:
 • Increment de les propostes per part de les administracions públiques per a la creació de nous projectes per a la ressolució de conflictes i la inclusió social utilitzant disciplines artístiques.
 • Creació de nous projectes artístics internacionals durant el 2018 com Rock The Mountains 2 o dos projectes KA2 amb associacions culturals.
 • Creació de quatre nous grups teatrals a zones rurals del Pirineu.
 • Disseminació del projecte i els seus resultats així com explicaió del projecte Erasmus+ en trobades amb joves en quatre països diferents.
 • Inclusió de nous programes amb activitats teatrals com a eina per a la inclusió social en escoles locals.
 1. Theatre as a Tool for Social Change
 2. Theatre as a Tool for Social Change
 3. Theatre as a Tool for Social Change
 4. Theatre as a Tool for Social Change
 5. Theatre as a Tool for Social Change
 6. Theatre as a Tool for Social Change
 7. Theatre as a Tool for Social Change
 8. Managing Director
 9. Managing Director
 10. Managing Director
 11. Managing Director
 12. Managing Director
“He sentit coses que havia oblidat. M'he obert a un estat que havia enterrat feia molt de temps."

 Alec Delaney
“Ha estat el temps més inspirador i motivant de la meva vida.."

 Niamh Walsh
“Crec que els coordinadors han estat tremendament organitzats i ens han brindat un projecte increïble. Emocionalment inoblidable.."

 Peter Hussey
Torna a projectes